Novi Sad
19.08.2017.
14:00 > 14:05
Iz godine u godinu sve više Novosađana se odlučuje da kupi polovne knjige za svoje školarce, pošto cena može da bude i do tri puta manja nego pri kupovini novih udžbenika.
  • heh

    20.08.2017 13:55
    vidi njega pametnog
    Ma da Kokakole, ja mislim da im treba jos knjiga natrpati, malo je ovo dece sto imaju probleme sa krivim kicmama i nogama, treba jos da ih bude. Nikako olaksati stvari, samo otezati. Treba im uvesti i da pisu na pergamentu i da uce u manastirima jer je isto tako nekada bilo. Nije modernizacija kriva sto nisi cuo za e-knjige, edukativne softvere, zakljucavanje tableta (da ne mogu da vrsljaju van softvera i gradiva) i, na kraju krajeva, sto mislis da je bolje da roditelji svake godine daju 15 hiljada za komplet udzbenika kad mogu dati jednom u, recimo 3 godine, da daju oko 8-9 hiljada.
  • gari

    20.08.2017 08:58
    E, da, još nešto
    A ovo vezano za preteške torbe nije za ne zameriti. Setite se, mi smo koristili knjige u B5 formatu. A šta danas deca koriste - knjige u nekom formatu sličnom A4, ali nešto širem, a unutra krupnija slova i široke margine, pa umesto onih naših malenih knjiga sad deca nose ove ogromne. Jer neko smatra da će deca lakše učiti iz ovih šarenih knjiga sa velikim marginama i mnogo neiskorišćenog prostora. Možda to jeste tačno, ali da li je vredno tolikog uvećavanja tereta koji deca treba da nose...
  • gari

    20.08.2017 08:51
    I koliko često onda treba dopunjavati te tablete... Ne znam da li book readeri recimo duže drže. Što se korišćenja tableta tiče, ne brinem se ja, deci kad ga date u ruke odmah će naučiti da ga koristi. Pa kao i bilo ko uzme uređaj, tablet, smart telefon... Oni su pravljeni da budu što jednostavniji baš da bi došli svakoj osobi u džep. Kupite detetu tablet, i sve će znati, ne mora da ga nosi u školu da bi naučio da ga koristi.

    Mada ja mislim da je tablet bacanje para. To je obična igračka bez koje se može - danas pored telefona i laptopova. Evo ja ovo pišem sa telefona. Potrošačko društvo, treba mu još jedan uređaj za multimediju, i to naziva informatičkim obrazovanjem, mo'š misliti...


    I da se vratim na temu. Kupujte udžbenike preko oglasa jedni od drugih direktno, ne trebaju vam ovi posrednici. Ne da ćete proći nešto jeftinije, nego ćete i pomoći nekom detetu da zaradi neki dinar - možda za udžbenike za narednu godinu. Ti što preprodaju pri otkupu daju neku siću deci za svoje dobro očuvane udžbenike.
  • Kokakole

    19.08.2017 17:23
    Slažem se da su udžbenici krš. U teoriji kada bi učili preko tableta, morali bi imati i tu neko gradivo. Koje bi verovatno bilo slično sto se tiče budalaština kao i udžbenici. Ne mora baš svaki gedžet da bude bolji od, da kažem, tradicinalnih stvari.
    Kao kada bi kupio kineski tablet i reko sve ok, a zanemario Kineza koji je to sklapao za šaku riže.
    Mnogo više se prirodni resursi uništavaju zbog raznoraznih gluposti, nego što se seče šuma zbog knjiga. Ili u ovom slučaju udžbenika. Valjda će doći neko bolje vreme u kom će biti dobri udžbenici. Možda i neće.
    Sutra možda ukinu fizičko jer je isplativije da igraju na soniju fudbal 45 minuta. I to je sport, u neku ruku. Možeš pasti, povrediti se na fizičkom.
  • @Kokakole

    19.08.2017 16:53
    Zanemarujes ocuvanje prirode i dragocene sume koje se poseku, a koje nisu vredne pola budalastina koje se nalaze u danasnjim udzbenicima. Knjiga je da se u njoj uziva i da se cuva, cita ponovo, za takve jos i mogu da razumem papirni oblik, ali ovo djubre...
  • Kokakole

    19.08.2017 16:10
    Daj nemoj lupetati. Da uče deca iz tableta. Ustvari bi bilo najbolje da budu konektovana na net non-stop. Umesto da listaju knjigu, oni će da skroluju. Treba da skupljaju knjige (i čitaju, nadam se), a ne gigabajte da talože. Svi smo nosili rančeve u školu i niko nije umro. Razmaziti decu do panja. Tablet u školu, neki prevoz da se ne umore i ne daj Bože da se isprlja. Tragedija... Postajemo društvo razmaženih degenerika u kom deca ko trutovi. Ne mogu da potrče.
  • Sinan Sakic

    19.08.2017 15:57
    Polovna drzava polovni udzbenici .
  • heh

    19.08.2017 14:55
    Pa da, zasto bi iko prelazio na softver, kompjutere i tablete kad mogu nosati ranceve preteske za decu, pogotovo u najranijim razredima. Ah da, zaboravio sam, ovde je informatika nebitan predmet, a veronauka i gradjansko su obavezni (tj. bira se izmedju ta dva).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna